sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kaurahiutalesämpylät


Kaurahiutalesämpylät, n. 15 kpl

1/2 l vettä
50g hiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl siirappia
7 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia (tai öljyä)

Tällä kertaa käytin tuorehiivan sijasta kuivahiivaa ja margariinin sijasta öljyä.

Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja 1 dl vehnäjauhoja. Lisää lämmin vesi ja sekoita hyvin. Anna taikinan kohota hyvin, noin 30 minuuttia ja lisää sitten vasta muut aineet. Leivo taikinasta heti sämpylöitä ja kohota vasta pellillä uunin lämmetessä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti