maanantai 31. tammikuuta 2011

Virkattu sammakko

Löysin sammakkoon ohjeen Garnstudion sivuilta. Käytin virkkuukoukkua nr. 3,5 sekä jämälankoja, joista vihreä, vaaleanpunainen sekä vaaleansininen ovat Fleur -akryylilankaa. Lisäksi käytin maha-puolelle vuosia sitten jäänyttä vaaleanvihreää pörrölankaa sekä sähkönsinistä jämälankaa silmien pupilleihin.

Huomautuksena se, että sammakon virkkaaminen aloitetaan yläosan perästä ja virkataan pitkänä tasona niin, että välillä suuta varten vaihdetaan väriä ja sitten värin vaihto taas alaosaa varten. Kun pitkä taso on valmis, se taitellaan suun kohdalta ja virkataan umpeen oikeaan muotoonsa.

Sammakko

Virkkaa 5 kjs, käännä, jätä ensimmäinen ks väliin ja virkkaa 4 ks takaisin. * 2 kjs, käännä, virkkaa 1 ks jokaiseen ks, mutta ensimmäiseen ja viimeiseen ks virkataan 2 ks*, toista *-* ylöspäin kunnes on virkattu 14 ks. Virkkaa sitten 28 krs ks:oita ( = yläpuoli). Vaihda väriä (esim. roosaan = suun sisälle) – virkkaa 15 krs. Vaihda väriä – virkkaa 28 krs. Vähennä nyt virkkaamalla yhteen 2 uloimpaa ks (katso selostus yltä ohjeen alussa) jokaisella krs:lla kunnes jäljellä on vain 4 ks
( = alapuoli). Katkaise ja kiinnitä lanka hyvin. Taita työ niin että toinen puolikas suusta tulee kohti alapuolta ja toinen puolikas kohti yläpuolta. Virkkaa 2 krs ks:oita ympäri sammakkoa – läpi molemmat kerrokset (ei virkata sammakon eteen). Samanaikaisesti viimeisellä krs:lla virkataan jalat kiinni kummallekin puolelle miehustaa.
Huom: Täytä sammakko vanulla ennen kokonaan kiinni sulkemista. Ompele sammakon silmät paikoilleen.

Virkkaa ks:t yhteen näin: 2 ks virkataan yhteen 1:ksi ks:ksi näin: pistä koukku ensimmäiseen s, hae lanka, pistä koukku seuraavaan s, hae lanka, tee langankierto ja vedä se läpi kaikki 3 s:t.

JALAT:
1. krs: Virkkaa 5 kjs, käännä, jätä 1. kjs väliin ja virkkaa 4 ks takaisin, 2 kjs, käännä.
2. krs: Virkkaa 2 ks jokaiseen ks, 2 kjs, käännä.
3. krs: Virkkaa 1 krs ks:oita = 8 ks, 2 kjs, käännä.
4. krs: Virkkaa 1 ks, 4 kjs, 3 p ensimmäiseen kjs, jätä 1 ks väliin, 1 ks seuraavaan ks, 4 kjs, 3 p ensimmäiseen kjs, jätä 2 ks väliin, 1 ks seuraavaan ks, 4 kjs, 3 p ensimmäiseen kjs, jätä 1 ks väliin, 1 ks viimeiseen ks.

SILMÄT:
1. krs: Virkkaa 3 kjs, sulje renkaaksi 1:llä ps ensimmäiseen kjs.
2. krs: 6 ks renkaaseen, päätä krs virkkaamalla 1 ps ensimmäiseen ks, 1 kjs.
3. krs: 2 ks jokaiseen s = 12 ks, päätä krs virkkaamalla 1 ps ensimmäiseen ks, 1 kjs.
4.-7. krs: Virkkaa ks:oita ympäri, päätä krs virkkaamalla 1 ps ensimmäiseen ks, kiinnitä lanka.

PILKUT:
1. krs: Virkkaa 3 kjs, sulje renkaaksi 1:llä ps ensimmäiseen kjs.
2. krs: 6 ks renkaaseen, päätä krs virkkaamalla 1 ps ensimmäiseen ks.

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Lapaset sydämellä

Neuloin lapaset sukkapuikoilla nr. 3,5 ja käyttäen jämälankoja Nalle vaalean harmaa ja tumman harmaa sekä luumun punaista Fleur -akryylilankaa.

Loin 40 silmukkaa ja neuloin joustinneuletta 2 o/ 2 n noin 30 kierrosta välillä vaihtaen eriväriseen lankaan. Jatkoin joustinneuleen jälkeen samalla värillä suoraa neuletta 18 kierroksen ajan, jolloin tein merkkilangalla 6 silmukkaa peukaloa varten. Jatkoin suoraa neuletta kunnes lapanen peitti nimettömän sormenpään ja aloitin kavennukset.

Kavensin molemmissa reunoissa ensin puikon lopussa ja seuraavan puikon alussa. Reunojen oikean kohdan voi katsoa peukalon merkkilangan mukaan riippuen siitä onko lapanen oikeaan vai vasempaan käteen. Kavensin joka toisella kierroksella, kunnes silmukoita oli jäljellä enää 4 kpl. Vedin langan silmukoiden läpi, kiristin ja päättelin hyvin.

Purin peukalon merkkilangan pois ja poimin silmukat puikoille. Otin vielä silmukoiden reunasta pari ylimääräistä lankaa silmukoiksi, joittei peukalon alkuun jäisi ikäviä reikiä. Neuloin sileää neuletta ja kavensin ylimääräiset silmukat reunoissa toisella kierroksella. Jatkoin sileää neuletta kunnes peukalo peitti sormen ja kavensin molemmissa reunoissa kuten lapasen kavennuksissakin joka toisella kierroksella. Lopuksi päättelin kaikki langat hyvin.

Kun molemmat lapaset olivat valmiit, tein vielä lapasten kämmenselän puolelle neulalla ja luumun punaisella langalla pistellen sydämet. Mukailin neuleen omaa kuviota, eli tein pieniä V:n muotoisia pistoja.

perjantai 21. tammikuuta 2011

Neulottu pehmokissa



Neuloin pehmokissan Suuren Käsityölehden 3/2005 ohjeen mukaan Novitan Nalle -langoista, joita oli jäänyt yli. Käytin suoria puikkoja nr. 3,5 ja neuloin sileää oikeaa neuletta, jossa neulotaan oikealla oikein ja nurjalla nurin. Silmät tein virkkaamalla ja nenän ja suun pistelin neulalla ja langalla. Lisäksi tarvitsin täytevanua sekä silkkinauhaa ja kulkusen.

Pehmokissa

Luo 43 silmukkaa mustalla ja neulo ruutupiirros A:n mukaan. Käytä erillistä kerää jokaista värikenttää varten ja kierrä langat ristiin nurjalla jokaisessa värivaihdossa. Lisää ja kavenna piirroksen mukaan. Neulo toinen samanlainen kappale, mutta peilikuvana.

Korvat: Luo 12 silmukkaa mustalla ja neulo piirros B:n mukaan. Neulo neljä samanlaista kappaletta. Yhdistä 2 kappaletta korvaksi ja täytä vanulla.

Viimeistely: Ompele osat yhteen ja kiinnitä samalla korvat. Täytä tukevasti vanulla. Virkkaa pohja umpeen kaventaen jokaisella kierroksella. Virkkaa silmät mustalla langalla ja kiinnitä. Tee vaaleanpunainen kolmio kuonoksi ja kirjo suu varsipistoilla. Pujota kulkunen silkkinauhaan ja solmi kaulan ympäri.

tiistai 18. tammikuuta 2011

Silmä-avaimenperä vaaleanpunainen

Tein pallon muotoisen avaimenperän käyttämällä eri värisiä ohuita virkkauslankoja ja virkkuukoukkua nr. 1,5. Lisäksi tarvitsin avaimenperä-renkaan ja kaksi liikkuvaa silmää, joita saa askartelukaupoista ja esimerkiksi Tiimarista.

Virkkasin kaksi ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen tein noin 8 kiinteää silmukkaa. Kiinnitin silmukat ympyräksi piilosilmukalla ja jatkoin kiinteitä silmukoita lisäten joka toisella kierroksella, kunnes otus oli tarpeeksi pallon muotoinen. Kavensin silmukoita joka toisella kierroksella, ihan lopussa kavesin jokaisella kierroksella.

Lopuksi kiinnitin avaimenperä-renkaan neulalla ja langalla ja silmät liimalla.

torstai 13. tammikuuta 2011

Virkattu halipeitto


Löysin halipeittoon idean ja ohjeen täältä. Sovelsin ohjetta hieman omien jämälankojen värien mukaan, mutta käytin molempiin virkkuukoukkua nr 3,5.

Kisu halipeittoon käytin pehmopäähän Novitan mustaa Softy -karvalankaa, nenään vaaleanpunaista, ohutta virkkauslankaa sekä peittoon vaaleansinistä ja sähkönsinistä, pehmeää Fleur -villasekoitelankaa. Kisun korvat virkkasin erikseen ja kiinnitin päähän neulalla ja langalla.

Sammakko halipeittoon käytin pehmopäähän vaaleanvihreää Minni -villasekoitelankaa, suuhun vaaleanpunaista, ohutta virkkauslankaa, silmiin mustaa nallelankaa sekä peittoon vaaleanviolettia Minni -villasekoitelankaa ja luumun violettia Fleur -villasekoitelankaa. Sammakon pään virkkasin ensin ohjeen mukaan, mutta käänsin sen nurin päin, koska sen pinta oli hauskan röpöinen nurjalta puolelta ja sopi hyvin sammakolle. Silmät virkkasin erikseen ja kiinnitin päähän neulalla ja langalla.

VIRKATTU HALIPEITTO:

VIRKKAUSINFO:
Jokaisen kerroksen ensimmäinen ks korvataan 1 kjs:lla ja joka kerroksen lopuksi virkataan 1 ps kerroksen ensimmäiseen silmukkaan.

YHTEENVIRKKAAMINEN:
Virkkaa 2 ks yhteen näin: Vie koukku ensimmäiseen silmukkaan, vedä lanka läpi, vie koukku seuraavaan silmukkaan, vedä lanka läpi, tee langankierto koukulle ja vedä se kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi.

PÄÄ:
Virkkaa 4 kjs mustalla (vaaleanvihreällä) langalla ja sulje nämä renkaaksi 1 ps:lla. LUE VIRKKAUSINFO!
1. krs: Virkkaa 6 ks renkaaseen.
2. krs: 2 ks jokaiseen ks:aan = 12 ks.
3. krs: 1 ks jokaiseen ks:aan = 12 ks.
4. krs: *1 ks ensimmäiseen ks:aan, 2 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 18 ks.
5.-8. krs: Virkkaa 1 ks jokaiseen ks:aan = 18 ks.
9. krs: *1 ks ensimmäiseen ks:aan, virkkaa sitten seuraavat 2 ks yhteen (KS. YHTEENVIRKKAAMINEN YLLÄ)*, toista *-* koko krs:n ajan = 12 ks.
10. krs: 1 ks jokaiseen ks:aan = 12 ks.
11. krs: Virkkaa ks:t pareittain yhteen koko krs:n ajan = 6 ks.
12. krs: 1 ks jokaiseen ks:aan = 6 ks.
Pää on nyt valmis.

Vaihda vaaleansiniseen (luumun violettiin) lankaan ja jatka virkkaamalla seuraavasti:
13. krs: 2 ks jokaiseen ks:aan = 12 ks.
14. krs: *1 ks ensimmäiseen ks:aan, 2 ks kumpaankin 2 seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 20 ks.
15. krs: *1 ks ensimmäiseen ks:aan, 2 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 30 ks.
16. krs: Vaihda sähkönsiniseen (vaaleanviolettiin) lankaan ja virkkaa sitten 1 ks jokaiseen ks:aan = 30 ks.
17. krs: *1 ks kumpaankin 2 ensimmäiseen ks:aan, 2 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 40 ks.
18. krs: Vaihda vaaleansiniseen (luumun violettiin) lankaan ja virkkaa sitten 1 ks jokaiseen ks:aan = 40 ks.
19. krs: *1 ks jokaiseen 3 ensimmäiseen ks:aan, 2 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 50 ks.
20. krs: 1 ks jokaiseen ks:aan = 50 ks.
Jatka lisäyksiä tähän tapaan, eli virkkaa vuorotellen 1 lisäyskrs (lisäysten väliin virkataan joka krs 1 s lisää) ja 1 krs ilman lisäyksiä. Virkkaa vuorotellen 2 krs sähkönsinisellä (vaaleanvioletilla) langalla ja 3 krs vaaleansinisellä (luumun violetilla) langalla. Jatka tähän tapaan kunnes työssä on 140 ks (viimeiset 2 krs virkataan sähkönsinisellä (vaaleanvioletilla)).
Vaihda vaaleansiniseen (luumun violettiin) lankaan ja virkkaa seuraavalla krs:lla 1 ks jokaiseen ks:aan. Viimeinen krs virkataan näin: *1 ks, 4 kjs, 1 p ensimmäiseen näistä 4 kjs, jätä 2 ks väliin*, toista *-* koko krs:n ajan, jätä lopuksi vain 1 ks väliin ja virkkaa sitten 1 ps ensimmäiseen ks:aan krs:n alussa.

VIIMEISTELY:
Täytä pää vanulla, solmi musta (vaaleanvihreä) lanka kaulan ympärille ja päättele langanpäät hyvin. Virkkaa sitten korvat seuraavasti: 1 ps 2. krs:n ks:aan, 4 kjs, 1 p 2. kjs:aan koukusta laskien, 1 p 3. kjs:aan ja 1 ps 1. krs:n ks:aan. Virkkaa toinen korva samoin pään toiselle puolelle. Ompele silmät, nenä ja suu haluamasi värisillä langoilla.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Vauvasukat


Tein pikku villasukat Marttojen vauvasukat -ohjeella. Käytin sukkapuikkoja nr. 2,5 ja vaalean violettia, pehmeää Minni -villasekoitelankaa. Ohje on 70 cm kokoiselle vauvalle.

Luo 40 s ohuemmille puikoille ja jaa s:t tasan neljälle puikolle. Neulo joustinneuletta *1 o/1 n * suljettuna neuleena. Kun jousteen korkeus on 8 cm, vaihda työhön paksummat puikot. Aloita sileä neule ja kantatilkku siten, että neulot I puikon s:t IV puikolle, kavenna samalla 2 s tasavälein = 18 s, jätä muut s:t odottamaan. Neulo näillä s:illa 12 krs:ta sileää neuletta tasona ja aloita sitten kantapohjan kavennukset seuraavalla oikean puolen kerroksella.

Jatka sileää neuletta ja neulo ensin 11 s ja sitten 2 s ylivetäen yhteen, käännä työ. *Nosta 1.s nurin neulomatta, neulo 4 s nurin ja neulo seuraavat 2 s nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo 4 s oikein ja neulo 2 s ylivetäen yhteen, käännä työ*, toista *-* kunnes sivus:t loppuvat ja olet viimeksi neulonut työn oikean puolen krs:n.

Poimi kantalapun vasemmasta reunasta 8 s ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon s:t oikein, kavenna samalla niiden kohdalla 2 s tasavälein. Poimi nyt kantalapun oikeasta reunasta 8 s ja neulo ne kiertäen oikein IV puikolle. Jatka näillä kaikilla 40 s:lla sileää neuletta suljettuna neuleena ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen yhteen. Toista tällaiset kavennukset kunnes työssä on jäljellä 36 s. Jatka sileää neuletta ilman kavennuksia.

Kun jalkaterän pituus kantapää mukaan laskien on 8 cm, aloita kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja tee II sekä IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee tällaiset kavennukset joka krs kunnes jäljellä on 8 s. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin. Tee toinen sukka samoin.


Sukat näyttivät hieman tylsiltä, joten virkkasin niihin luumun violetilla Fleur -villasekoitelangalla nirkkoreunuksen. Reunus virkataan seuraavasti: 1 ks ensimmäiseen s:aan, *3 kjs, 1 ks ensimmäiseen näistä 3 kjs (= 1 nirkko), jätä 1 s väliin, 1 ks seuraavaan s:aan*, toista *-*.

Lisäksi tein vaalean vihreästä Minnie -villasekoitelangasta noin 50 cm pitkän ketjusilmukkaketjun ja pujotin nyörin sukan varren alaosaan. Nyörin päihin virkkasin vielä luumun violetilla Fleur -langasta pienet kellot ja tein nyörien päihin solmut kellojen sisään.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Vauvan lapaset

Tein vauvan lapaset soveltamalla tätä ohjetta. Käytin sukkapuikkoja nr. 2,5 ja vaalean violettia, pehmeää Minni -villasekoitelankaa. Ohje on 1/3kk ikäiselle vauvalle.

Luo sukkapuikoille 44 silmukkaa. Neulo 1 krs oikein, jatka sitten neulomalla joustinta *1 o / 1 n*. Kun työn pituus on 4 cm, jatka neulomalla oikeaa, säädä samalla 1. kierroksella silmukoiden määrä 38:aan silmukkaan.

Kun työn pituus on 10 cm, aloita kavennukset. Kavenna nyt kummassakin reunassa molemmin puolin 1 s joka 2. krs kunnes puikoilla on 10 s jäljellä.

Kavennusvinkki: Kavenna kummassakin reunassa molemmin puolin 1 s näin (aloita 2 s ennen reunaa eli neljännen puikon lopussa): 2 s oikein yhteen, puikon vaihto, nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 o, vedä nostettu s neulotun yli. (= 4 kavennettua s/krs).

Vedä lanka jäljellä olevien s:iden läpi, kiristä ja päättele huolellisesti. Lapasen pituus on n. 13 cm.

Nirkkoreunuksen löysin eri lapasen ohjeesta ja virkkasin sen luumun violetilla Fleur -villasekoitalangalla. Reunus virkataan seuraavasti: 1 ks ensimmäiseen s:aan, *3 kjs, 1 ks ensimmäiseen näistä 3 kjs (= 1 nirkko), jätä 1 s väliin, 1 ks seuraavaan s:aan*, toista *-*.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Silmä-avaimenperä sammakko


Tein vihreästä virkkauslangasta sammakko-avaimenperän samalla tyylillä kuin muutkin avaimenperät. Käytin virkkuukoukkua nr. 1,5 ja ohutta virkkauslankaa. Lisäksi tarvitsin yleisliimaa ja kaksi liikkuvaa silmää, joita saa esimerkiksi Tiimarista.

Loin kolme ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen tein noin 8 pylvästä. Tein ensimmäiseen pylvääseen piilosilmukan ja kaksi ketjusilmukkaa ja jatkoin pylväiden virkkaamista kerros kerrokselta niitä lisäten, kunnes sammakko oli tarpeeksi pyöreä. Jatkoin kiinteillä silmukoilla kaventaen silmukoita tällä kertaa vain joka toisella kierroksella. Sammakosta tuli kananmunan muotoinen, joten räpylät tuli virkata pohjan takaosaan niin, että sammakko istui vähän takakenossa.

Virkkasin räpylät suoraan kiinni sammakkoon ja kiinnitin liikkuvat silmät yleisliimalla. Pistelin neulalla ja vaaleanpunaisella virkkauslangalla otukselle leveän suun. =)

Hiiritossut

Löysin hiiritossujen ohjeen sattumalta kirjastossa Suurta Käsityölehteä vuodelta 2006 selatessa! Lainasin lehden ja kirjoitin ohjeen ylös. Käytin Novitan Liinu Huopanen -lankaa, värinä vaalean harmaa, sukkapuikkoja noin nr. 4 ja virkkuukoukkua nr. 3,5.

Hiiritossut

Koko: 0,5-1(2-3) vuotta

Tarvikkeet: Sandnes Fritidslankaa (100WO, 100g=140m) –lankaa harmaata (444 tai 481) 50g. Lisäksi koristelua varten hieman mustaa lankaa. Sukkapuikot nro 6 tai käsialan mukaan. Virkkuukoukku nro 4.

Tiheys: 13 s sileää neuletta=10cm.

Luo 7(9) s ja neulo tasona 8(10)krs. Poimi sitten kappaleen molemmista reunoista 7(9)s sukkapuikoille ja jatka sileää tasona näillä 21(27) s:lla 8(10)cm. Kavenna s-luvuksi tasavälein 20(25)s ja aloita sitten sileä neule suljettuna neuleena. Kun olet neulonut näin 2(4)cm, kavenna

kärki: 1.krs:*neulo 3 o, 2 o yhteen*, toista *-*. 2.krs: oikein. 3.krs:*neulo 2 o, 2o yhteen*, toista *-*. 4.krs: oikein. 5.krs:*1 o, 2 o yhteen*, toista *-*. 6.krs: oikein. 7.krs:neulo koko krs:n ajan 2 o yhteen. Neulo 1 krs oikein, katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin. Tee toinen tossu samoin.

Häntä: Leikkaa 3 noin 20 cm pitkää lankaa ja pujota ne keskellä takana neuleen läpi. Tasaa langat yhtä pitkiksi ja palmikoi n. 3-4 cm pitkäksi letiksi. Sido pää yhteen ja leikkaa hapsut noin 3 cm pitkiksi.

Huovuta tossut pesukoneessa 40 C asteessa muun pyykin joukossa. Jotta tossu ei huovutu yhteen, laita sisälle esim. ohut muovipussi tai kuplamuovia.

Huovutuksen jälkeen: Jaa lanka kahtia ja virkkaa korvaa varten 3kjs ja sitten 6p ensimmäiseen kjs:aan. Tee 4 samanlaista korvaa ja kiinnitä ne tossuihin kuvan mukaisiin paikkoihin. Ompele vielä mustalla langalla silmät ja suu pienin pistoin.

lauantai 8. tammikuuta 2011

Kissojen nimipäiväkalenteri




Löysin netistä kissojen nimipäivät luettelona ja sain siitä idean askarrella joululahjaksi kissojen ystäville kalenterit. Etsin netistä pari kuvaa kalentereita varten ja muokkasin nimiluettelon Wordillä kuukausittain niin, että yhdelle sivulle tuli kolmen kuukauden nimipäivät vierekkäin.

Tulostin kuvat ja kuukaudet paperille. Lisäksi tarvitsin A4-kokoista kartonkia, kontaktimuovia ja muovitaskun. Keskimmäiseen kalenteriin käytin kartongin ja kuvan sijasta pohjana askarteluliikkeestä ostamaani kaunista kissa-paperia.

Leikkasin kuukaudet samankokoisiksi lapuiksi ja leikkasin muovitaskun niille sopivan kokoiseksi. Liimasin kissa-kuvan kartongin yläosaan ja päällystin koko kartongin kontaktimuovilla. Teippasin muovitaskun kuvan alapuolella jättäen yläreunan taskusta auki. Sujautin kuukaudet nipussa taskuun ja kiinnitin lopuksi vielä pätkän lahjanarua kartongin yläkulmiin ripustimeksi.

perjantai 7. tammikuuta 2011

Neulottu veljen naama


Neuloessani syksyllä Marilyn Monroeta tauluksi (ks. Neulottu Marilyn) veljeni tuli sanoneeksi, että olisi hieno saada samanlainen taulu omasta naamastaan. Neuloin taulun hänelle joululahjaksi käyttäen Novitan Nalle-lankaa (väreinä: ruskea, musta, tumman harmaa ja vaalean harmaa) ja suoria puikkoja nr. 3,5.

Muokkasin valokuvien muokkausohjelmalla veljeni kuvan ensin mustavalkoiseksi ja tein sen päälle ruudukon (leveys noin 40 ruutua). Tulostin kuvan paperille ja loin 50 silmukkaa (piirroksen silmukat + molempiin reunoihin 5 silmukkaa). Neuloin oikealla puolella oikeaa ja nurjalla nurjaa piirroksen mukaan siten, että yksi ruutu vastasi aina yhtä silmukkaa.

Jokaista väriosiota varten oli erillinen lankakerä, jotta työ pysyi ryhdikkäänä eikä venynyt tai kiristynyt lankojen mukana. Lopuksi pistelin neulalla ja mustalla langalla kasvojen yksityiskohdat: suun, nenän, silmät ja kulmat. Kehystin taulun ilman lasia.

Ilme veljen kasvoilla hänen aukaistessaan joulupaketin: korvaamaton! :D

tiistai 4. tammikuuta 2011

Virkattu avaimenperä kissa vaaleanpunainen

Tein vihreän lisäksi vaaleanpunaisen avaimenperä-kissun Novitan ohuesta virkkauslangasta virkkuukoukulla nr 1,5. Aloitin luomalla kolme ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen tein noin 8 kiinteää silmukkaa. Tein ensimmäiseen kiinteään silmukkaan piilosilmukan ja jatkoin kiinteiden silmukoiden virkkaamista niitä kerros kerrokselta lisäillen. Pohjan virkkasin puolestaan joka toisen kiinteän silmukan kaventaen.

Virkkasin silmät erikseen ja kiinnitin ne kissaan neulalla ja langalla. Korvat virkkasin suoraan kiinni työhön. Nenän pistelin neulalla ja beigellä langalla ja viiksiksi pujotin ruskeaa kirjontalankaa. Lopuksi tein aloitusreikään pitkän ketjusilmukkajonon, jonka kiinnitin takaisin aloitusreikään renkaaksi. Vaaleanpunaisesta kissasta tuli hieman eri muotoinen kuin vihreästä, vaikka tarkoitus oli tehdä lähes samanlaiset! :D

maanantai 3. tammikuuta 2011

Virkattu avaimenperä kissa vihreä


Tein vihreän avaimenperä kissan Novitan ohuesta virkkauslangasta virkkuukoukulla nr 1,5. Aloitin luomalla kolme ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen tein noin 8 kiinteää silmukkaa. Tein ensimmäiseen kiinteään silmukkaan piilosilmukan ja jatkoin kiinteiden silmukoiden virkkaamista niitä kerros kerrokselta lisäillen. Pohjan virkkasin puolestaan joka toisen kiinteän silmukan kaventaen.

Virkkasin silmät erikseen ja kiinnitin ne kissaan neulalla ja langalla. Korvat virkkasin suoraan kiinni työhön. Nenän pistelin neulalla ja vaaleanpunaisella langalla ja viiksiksi pujotin ruskeaa kirjontalankaa. Lopuksi tein aloitusreikään pitkän ketjusilmukkajonon, jonka kiinnitin takaisin aloitusreikään renkaaksi.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Virkattu avaimenperä-Kissu

Beigestä väristä tein myös Kissun. Käytin virkkuukoukkua nr 1,5 ja Novitan ohutta virkkauslankaa. Aloitin päälaelta luoden 3 ketjusilmukkaa ja virkaten noin 10 pylvästä ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Suljin pylväät ympyräksi tekemällä piilosilmukan ensimmäiseen pylvääseen. Tein kaksi ketjusilmukkaa ja jatkoin pylväitä lisäämällä kerros kerrokselta.

Kokeilin tehdä avaimenperä-otukseen tällä kertaa muotoja ja vaihdoin pylväistä kiinteisiin silmukoihin tehtyäni sopivan kokoisen pään. Kiinteillä silmukoilla kavensin kolmella kierroksella niin, että sain aikaan Kissulle kaulan. Seuraavalla kierroksella puolestani tuplasin kiinteiden silmukoiden määrän ja jatkoin jälleen pylväillä. Pohjan tein jälleen kiinteillä silmukoilla lähes joka toisen silmukan kaventaen.

Silmät, takajalat ja hännän virkkasin erikseen ja kiinnitin Kissuun neulalla ja langalla. Korvat ja tassut virkkasin suoraan kiinni Kissuun. Nenän pistelin neulalla ja vaaleanpunaisella langalla ja viiksiksi pujotin pätkän ruskeaa kirjontalankaa, tein solmut molemmille puolille nenää ja leikkasin viiksikarvat sopivan mittaisiksi. Pyöritin auki langan säikeet viiksiksi. Aloitusreikään tein ketjusilmukkajonon, johon kiinnitin avaimenperä-renkaan.